Filmklub

Gyülekezetünk filmklubot szervez. A bemutatott filmek közös jellemzője, hogy olyan élethelyzeteket mutat be, amiben szükség van a szereplők (hősök vagy éppen nagyon is hétköznapi emberek) helytállására, saját és környezetük problémáival való szembenézésre, megújulásra. A látottak értlemezését, a film kapcsán megfogalmazandó kérdések közös átgondolását közös beszélgetés során igyekszünk megfogalmazni. A beszélgetéshez harapnivaló is dukál, ezzel sem lesz gond.
A filmklubot minden hónap harmadik szerdáján tartjuk az Agapé Pünkösdi Gyülekezet imaházában. Főszervervező: Novoszádi Zoltán.

A részvétel és a hozzá kapcsolódó vendéglátás díjtalan, amire az esemény facebook oldalán tudsz regisztrálni.

Filmklub nyolcadik est filmvetítés: A fülke (Phone Booth, 2002) 
Téma: Bátorság.  "Beismertük Istennek, magunknak és egy embertársunknak hibáink valódi természetét.”
dőpont: 2019. május 15. 17:30-tól 

Megcsörren egy utcai telefon, Stu felveszi, és majdnem belehal. Mert egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz. Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélgetni akar a férfi bűneiről: büntet és jutalmaz. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást; szeretne túljárni a lesipuskás eszén. Közben megérkezik a rendőrség, vezetőjük, Ed tárgyalni kezd a férfival, de férfi nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert.  (forrás: port.hu)

Rendezte: Joel Schumacher
Főbb szerepekben: Colin Farrell, Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Katie Holmes, Radha Mitchell
Főbb díjak: AARP Movies for Grownups Awards (2004), 8 további jelölés nemzetközi filmfesztiválokon
Angol nyelvű leírás: imdb
Magyar nyelvű leírás, kritikák: Magyar Narancs, Index, Filmtett

A vendéglátást pizzával biztosítjuk, amit 17:45-18:00-ra rendeljük, a regisztrált létszám alapján. (Ha valamire érzékeny vagy, írd fel a jelentkezéskor a megjegyzés rovatba! Lesz vegetáriánus és sajtmentes pizza is.) Kávét, teát biztosítunk, üdítőt, rágcsálnivalót te hozz magaddal, ha van kedved.

A sorozat korábbi filmjei:

  • 2018. október 17.: Kényszerleszállás (2012)
  • 2018. november 21.: Tigris a hóban (2005)
  • 2018. december 19.: Forrest Gump (1994)
  • 2019. január 16.: Rontó Ralph (2012)
  • 2019. február 20.: A Viskó (2017)
  • 2019. március 20.: Millió dolláros bébi (2004) 
  • 2019. április 17.: Szeretni bolondulásig (2002) 
fa-film