Egy barátságos este pizzával (+galéria)

A tavasz az új kezdet évszaka, ehhez a gondolathoz kapcsolódva az Agapé Pünkösdi Gyülekezet ifjúsága idén márciusban új kezdeményezést indított útjára. Március 5-én szombaton házigazdái voltunk az első “Pizza Partynak”. A kezdeményezés célja, hogy a környezetünkben összejáró ifjúsági csoportokkal rendszeresen vagy rendszertelenül egy oldott, kötetlen környezetben találkozhassunk és barátkozhassunk.
A lábbal szavazás mindig sokkal értékesebb, mint a névleges támogatás, és látatóan, ez a fajta kezdeményezés – ha kimondatlanul is, de – már régóta ott motoszkált többekben is. Öt hat markáns budapesti ifjúságból közel kilencvenen gyűltünk össze szombat este.
Bár a fogadó gyülekezethez tartozom, nem vettem ki a részem az előkészületi munkákból, így egyszerű résztvevőként érkeztem a programra. Tudom, hogy a szervezők nagyon sokat készültek az estére, és meg is lett az eredménye. Az ismerkedős alkalmaknak sokszor van egy kezdeti kellemetlen, “most kötelező idegenekkel beszélgetni” jellege, de a nyitó játékok jól feloldották az érkezést követő tétova toporgást. 
A közös dicsőítés segített elcsendesedni, és arra irányítani a figyelmet, hogy bár sok gyülekezetből vagyunk, de van egy fontos közös pontunk.  Az est valóban az ismerkedést helyezte a központba, ezt segítette elő a dicsőítést követő csoportos kvíz, ahol a csoportokat egymás számára ismeretlen emberek alkották, és a fejvadász játék, ahol különböző jellemzők alapján kellett egy személyt megtalálni a tömegből.
Pizza nélkül érvényét vesztette volna a Pizza Party megnevezés, de szerencsére a kvíz közben megérkeztek. Az este nem csak a résztvevők, hanem a pizzafutár számára is tartogatott egy meglepetést. A tagok által adakozott összeg – ami jócskán meghaladta a pizzák árát – fedezte a futár borravalóját. 
Összességében egy rendkívül jó hangulatú, barátságos este volt. A szervezők úgy tartották kézben az esemény menetét, hogy közben nem csorbították az oldott légkört. Ma sokszor nem könnyű keresztény értékeket képviselni a hétköznapokban, és jó azzal szembesülni, hogy nem vagyunk egyedül a korosztályunkban.  Remélem, hogy lesz folytatása, és több elkapott, vagy nekem célzott mondatból úgy tűnik mások is így vannak ezzel. 

Dénes JuditDénes Judit