MPE imanap 2017.07.03.

Vissza a gyökerekhez! Ez évi vezérgondolatunk a reformáció 500. évében a megújulás gondolata egyházi, gyülekezeti és egyéni szinten egyaránt. A témából adódik, hogy szükségszerű időnként megvizsgálni magunkat, hogy azon az úton haladunk-e, amely a mennyei cél felé vezet. A legkisebb eltérést is ki kell igazítanunk, azaz vissza a gyökerekhez! Vissza a tiszta Igéhez! Vissza az Úrhoz!

Imatémák
A júliusi téma címe: Milyen a termés? (5Móz. 29,17). Imádkozzunk azért, hogy a hívők el ne hajoljanak az Úrtól! Nehogy kiszakadjon a gyökerük az Istennel kötött szövetségből. Más lesz a gyümölcs íze, ha a gyökér mérgezett területekbe is belekap. Kérjünk az Úrtól állhatatos szívet, hogy benne megmaradhassunk. Imádkozzunk azért, hogy meg tudjuk őrizni a gyökereinket a bűn felé „kúszástól”, a vele való kompromisszumtól. Isten akarata az, hogy jó gyümölcsöket teremjünk!
Kérjük Urunkat, hogy mint gyülekezet a jó és ígéretes „gyümölcsöskert” képét tudjuk a világ elé tárni. Imádkozzunk azért, hogy a környezeti hatásokat (önmagunknak élés, önmegvalósítás, pillanatnyi előnyök és örömök, amiket a világ sugall), ki tudjuk védeni. Imádkozzunk éberségért, hogy vigyázni tudjunk magunkra, és a többiekre, mert felelősek vagyunk egymásért. Kérjük, hogy a Szentlélek munkája legyen nagyobbá bennünk, és oltsa ki a világ „káprázatát”, hogy hordozni tudjuk Isten dicsőségét!

Aktuális imatémák
Július a táborok időszaka. Nagyon fontos, hogy a megrendezésre kerülő táborokban a Szentlélek munkálkodhasson, és formálja át az életeket. Szülessenek Isten szerinti döntések, legyenek megtapasztalások és átélések. Kérjünk áldást a szolgálókra, csoportvezetőkre, rendezőkre, szakácsokra, kisegítőkre, együtt üdülő családokra. Imádkozzunk a résztvevőkért, legyenek védelem alatt, őrizze meg az Úr őket betegségtől, balesettől, rossz szándékú emberektől. Imádkozzunk ezekért a táborokért: 07. 02-08. Tata, Cristeens (tini) tábor, 07. 15-21 Kadarkút OGYM gyermektábor I. turnus, 07. 22-28 II. turnus, 07. 31- 08. 06. OIM ifjúsági tábor, Kadarkúton.

Nyeste Ferenc OIH vezető

Kategóriák: 
Címkék: