Asztali beszélgetések

Hogyan viszonyuljon egy hívő keresztyén ember a munkahelyi konfliktusokhoz? A párválasztás és a családi élet bensőséges kérdéseihez? Esetleg a mindennapi politikához? Vagy a saját testéhez?
Kényes kérdések, de nap mint nap szembesülünk velük és sokszor nem vagyunk tisztában azzal, hogy a Biblia tanít ezekről a dolgokról és ezért nem is mindig jól reagálunk éles helyzetekben.
Nagycsütörtöktől ezért új, heti rendszerességű sorozatot indítunk Asztali beszélgetések címmel, hogy lehetőségünk legyen közösen tanulni az Igéből olyan témákban, melyek mindenkit érdekelnek, de talán nem merünk rákérdezni: mit mond erről a Biblia? Egy rövid igei felvezetés után mindenkinek lehetősége lesz megosztani a többiekkel saját igei meglátását vagy élményét egy-egy érdekfeszítő vagy épp aktuális témáról, amin keresztül nem csak új perspektívából láthatjuk ugyanazt a kérdést, hanem egymást is jobban megismerhetjük.
A sorozat mottójául az Apostolok Cselekedetei 2. fejezetének 42. versét választottuk: „Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.” A tanítás, tanulás mellett ugyanis szeretnénk a közösséget is gyakorolni egymással, mely egymás véleményének meghallgatása és megbeszélése (megvitatása?) mellett közös étkezést is jelent. Már az ókorban, a bibliai időkben is, a közös étkezés, az asztalközösség volt a társasági élet helyszíne – nem véletlenül. Ezt is, és nem kizárólag az úrvacsorát jelenti a kenyér megtörése. Ezért nem csak lelki és szellemi, hanem testi táplálékkal is készülünk: egy kis harapnivalóval, teával, amely mellett jobban megy a beszélgetés.
Szeretnénk továbbá, ha mindenki elmondaná a háláját, elmesélné, megosztaná a többiekkel a vele történt jó dolgokat, hogy együtt örülhessünk az örülőkkel – és szeretnénk imádkozni is a betegekért, szükségben levőkért, hogy együtt sírhassunk a sírókkal. Mindezeket imában hozzuk Isten elé, akivel különösképpen szeretnénk gyakorolni a közösséget ezeken az alkalmakon.
Ha tehát szeretnél tanulni, véleményt cserélni, vagy csak egyszerűen egy jót beszélgetni egy tea mellett, várunk szeretettel csütörtökönként 18:30-tól az MPE Agapé Pünkösdi Gyülekezetben!

 
Kategóriák: