Bibliaköri kirándulás: Irány a János-hegy!

2017. április 29. szombatra kirándulást szervezünk a bibliakörös családok számára. Ádámkó Vikinek és Illésnek köszönhetően kompakt kis program állt össze! 

Időpont: 2017. április 29. szombat, 10:15 - 17:00
Találkozási pont: 10.15-kor a hűvösvölgyi Gyermekvasút bejárata. Kérünk Titeket, hogy pontosan érkezzetek, a kisvasút 10:45-kor indul, aki késik, azt sajnos nem tudjuk megvárni, a menetrendhez igazodnunk kell. 
Megközelítés: Tömegközlekedéssel az 56-os, 59B és 61-es villamossal Hűvösvölgy végállomásig, az állomás mellett lévő lépcsősoron felsétálva lehet eljutni a kiindulópontig. Autósok a Gyermekvasútnál.tudnak parkolni.
Útvonal és menetidő: A kisvasúttal egy 15 perces utazást követően közel 2 km-es, folyamatosan emelkedő szakasz következik, fel, a János-hegy tetejére. Itt felmegyünk az Erzsébet-kilátóba (549 m), ahonnan pazar kilátás nyílik Budapestre. Ezt követően elsétálunk a Normafára (1,8 km egyenes terepen), ahova délután 1-2 óra között érkezünk meg. Itt tágas rét és felújított játszótér várja a kirándulókat, a túra legvégén a rétesházikónál pihenünk meg.Összes szintemelkedés a túra alatt: 200 m 
Költség: gyermekeknek a kisvasút ára 300,- Ft, felnőtteknek 600,- Ft (retúrjegy dupla ennyi). 
Étel - ital, egyéb felszerelés: Takarót, labdát, tollasfelszerelést, egyéb szabadtéri játékot érdemes hozni, a réten lehetőség nyílik piknikezni és játszani. A kirándulásra kérünk Titeket, hogy elemózsiával egyénileg készüljetek, a Normafánál viszont lesz lehetőség közösségi piknikezésre, itt a rétesházikóban rétest, teát, lángost is lehet vásárolni. 
Hazajutás: a Normafától a 21-es busszal lehet eljutni a Déli pályaudvarig, illetve a Széll Kálmán térig.Akik autóval jönnek, azok kisvasúttal tudnak visszatérni a Normafánál lévő megállótól Hűvösvölgybe - a retúrjegy ára a fentebb írt jegy duplája.

A kirándulás nem megerőltető, így a legkisebbektől a legidősebbekkig bezárólag minden résztvevő számára teljesíthető, hívjátok bátran az idősebb testvérekett, hozzátartozókat!

 
Kategóriák: