Családi nap 2018 ősz

A gyerekekkel való foglalkozásnak – aminek a középpontjában a vasárnapi gyerekfoglalkozások, a bibliaköri alkalmak állnak – fontos része, hogy a gyerekekkel foglalkozók rendszeres kapcsolatot tartanak a szülőkkel. Alapértelmezésben a szülők, gyerekek, oktatók egyedileg beszélik át a feladatokat, az örömöket és nagy néha a problémákat. Félévenként azonban a családok és bibliakörös tanítók együtt is találkoznak, és közösen beszélik át a félévi programokat. Ezért is hívjuk „Családi nap”-nak ezt az eseményt.
Október második vasárnapján, október 14-én az istentiszteleti alkalom után különösen gazdag lesz az alkalom. Mintegy háromórásra tervezzük a programot, ami három fő részből áll:

  • Szülők Iskolája:  egy klinikai szakpszichológust, D. Nagy Anikót - keresztény testvérünk aki évtizedek óta foglalkozik családokkal, gyerekekkel - hívunk vendégként, hogy beszéljen nekünk arról, mire érdemes figyelniük a szülőknek a gyermekek életében a különböző életszakaszaikban. A nyitó előadás után lehetőség van kérdezni, a tapasztalatokat megosztani, egymástól tanulni. A beszélgetést, ami nyitott, tehát hívhatunk rokonokat, barátokat, érdeklődőket is, egyórás időtartamban tervezzük 
  • Könnyű ebéd: kencék és zöldségek, sütemények, kávé, tea és az elmaradhatatlan beszélgetés
  • Szülői értekezlet a bibliakörös szülőkkel, beszélgetés az előttünk álló feladatokról, lehetőségekről, gyermekeink bibliai szellemű neveléséről. 
  • Külön programmal készülünk a gyerekeknek, filmvetítés, kézműves foglalkozás, mesehallgatás. Nekik is készülünk harapnivalóval, hogy a szülőknek ezzel ne keljen foglalkozniuk

Minden gyülekezeti családot szeretettel várunk! Az előadást és a gyereknevelési beszélgetést bár nem hirdetjük széles körben, de biztatunk benneteket, hogy rokonságból, baráti körből, más gyülekezetekből hívjatok bátran családokat, szülőket. A klasszikus „szülői megbeszélés” a gyülekezeti családok számára szervezett.  

A Családi nap előadója: D. Nagy Anikó

"Több, mint 30 éve dolgozom pedagógiai szakszolgálatnál, szakértői bizottságban, nevelési tanácsadóban pszichoterápiásan kiképzett klinikai szakpszichológusként, gyógypedagógus-logopédusként. Gyermekekkel és szüleikkel foglalkozom.  Ezért bátorkodom a „Mire figyeljen a szülő a különböző gyermekfejlődési szakaszokban?” c. beszélgetés indítást és beszélgetést elvállalni. Terveim szerint, leginkább a kiskamasz korról lesz szó, mint a személyiségfejlődési szakasz  újraalapozásának idejéről, amire felfűzhetők az előző életkori szakaszok és azt követő szakaszok jellegzetességei is. 
Várom érdeklődésüket, remélve hasznos beszélgetésünket."

 

Kategóriák: