Generációk napja

A gyülekezetről mindenkinek más és más képe, elképzése van. Különböző elvárásaink vannak, hogy a gyülekezet hogyan kéne, hogy működjön, a szolgálatok, hogyan is legyen olyanok, amilyennek mi akarjuk azokat. Ez független a korunktól, vagy, hogy melyik generáció tagjai vagyunk. Gyülekezetünket a mostani idős testvérnők és testvérek építették, imázsát Ők alakították ki. Az alap Jézus Krisztus, de a köveket már a gyülekezeti tagok tették a helyére. A zsoltárok 145:2-5 azt mondja:
 

  • Zsoltárok 145:2 Mindennap áldalak téged, dicsérem nevedet mindörökké.
  • Zsoltárok 145:3 Nagy az ÚR, méltó, hogy dicsérjék, nagysága felfoghatatlan.
  • Zsoltárok 145:4 Nemzedékről nemzedékre dicsérik műveidet, hirdetik hatalmas tetteidet.
  • Zsoltárok 145:5 Fenségeden, ragyogó dicsőségeden és csodálatos dolgaidon én is elmélkedem.

Én, a mai korban tudom az Urat áldani és dicsérni, illetve nagy dolgain elmélkedni azért, amit a korábbi generációk tettek, amiről ma is bizonyságot tesznek. 

Isten, igen, a ma és holnap Istene, de nem szabad elfelejteni, hogy Ő a múlt Istene is. A múlt határozza meg a jelent és a jövőt. Nem mondhatom a múltra, hogy mindent el kell felejteni, mert a múlt az,a miből tanulhatunk, amire a jelen hite épülhet. A múlt bizonysága meghatározhatja, hogy a jelenben, miben és hogyan hiszünk.

Emellett, ahhoz, hogy tudjuk, melyik generáció mit csinál és miben is hisz, időt kell egymással töltenünk és meg kell ismernünk egymást. Így érthetjük meg egymást. A fiatal tanulhat a régi hibákból, a győzelmekből, az idős, hogy a jelen fiataljai milyen nehézségekkel küzdenek és hogy Ők, - habár más módon, mint régen-, de hogyan lesznek győztesek a mindennapokban.

A generációs ellentétek hozhatnak szakadást és olyan terheket, amit a gyülekezet évtizedekig nem tud kiheverni, de ha a másikat különbnek tartjuk magunknál, és a világ azt látja, hogy egy széthúzó világban a gyülekezet az egységet képviseli, akkor vonzóvá válhat a közösség, ahol mindent a szeretet vezérel.

Gyűljünk úgy össze október 7-én, hogy hálásak vagyunk az Urnak és időseinknek a gyülekezet alapjaiért, múltjáért, köveiért magunkhoz öleljük a fiataloknak és hálásak lehetünk értük Istennek, hogy Őneki további tervei vannak a gyülekezettel.

Schmél CsabaSchmél Csaba

 

 

 
Kategóriák: