La Résistance

A La Résistance az Agapé ifi április 1.-ére szombatra tervezett nagyszabású közösségi eseménye, melyben ismét egy különleges játékkal készülünk. A névadás a második világháború korabeli Franciaországból származik. A Résistance (magyarul Ellenállás) egy illegális földalatti mozgalom volt, ami a megszálló Harmadik Birodalom és a nácik franciaországi bábkormánya ellen harcolt.
A résztvevők egy képzeletbeli diktatórikus rendőrállam állambiztonsági hivatalának beszervezett ügynökeit alakítják majd. Az állambiztonsági szervet hat teljhatalmú osztályvezető irányítja, akiktől retteg a városállam egész népe. A zsarnoki rezsim eme hat bérencének felügyelete és irányítása alá lesz beosztva minden játékos.
A történet elején az állambiztonsági hivatal ünnepelni fog (vacsorázni fogunk), ugyanis elfogták az Ellenállás vezetőjét, akit én fogok alakítani. Az illetőn akkor sikerült rajtaütni, amikor egy dokumentumot vett át egy egyelőre ismeretlen személytől, aki közvetlenül a rajtaütés előtt elmenekült. Az állambiztonság emberei számára az ünnepség gyászba fordulásához vezet az a felismerés, hogy a szóban forgó dokumentumhoz kizárólag a hat osztályvezető fért hozzá. Ez azt jelenti, hogy az Ellenállás az állambiztonság legmagasabb szintjeit is behálózza, pontosabban egy a hat osztályvezető közül a lázadóknak dolgozik. A játékmenetet színesíti majd egy törekvő újságírónő, és lelkes csapata. Ők nem értenek egyet az elnyomó rendszer zsarnokságával, és igyekszenek az újságokon keresztül segíteni a lázadókat azzal, hogy informálják őket és mindenkit a nyomozás állásáról. Eközben részt vesznek az ügyek felgöngyölítésében. A megírt cikkeket a Hivatal főparancsnoka megjelenés előtt cenzúrázza.
Aki részt vett akár szereplőként, akár nyomozóként az előző két Tetthelyben, annak kicsit könnyebb lesz elképzelni a játékmenetet, hiszen nagy vonalakban ahhoz hasonló lesz majd. A játék során az osztályvezetők az alájuk beosztott ügynököket fogják irányítani a nyomozásban. A körök részekre tagolódnak majd, lesz idő csapaton belüli tanácskozásra, informálódásra, és jelentésre is. A hat osztályvezető végig a saját asztalánál marad, az emberein keresztül végzi a nyomozást. A foglyot egy cellában tartják fogva, így az informálódás részét képzi majd az ő vallatása is. Az öt párthű csapat célja megtalálni a soraik közé férkőzött ellenforradalmárt. Az egyedül inkognítóban ügyeskedő csapat célja ennél nehezebb, azonban ez a cél a többiek előtt nem ismert.