Margit néni

Kis Lajosné született Pető Margit testvérünktől búcsúzunk.

Életet kért tőled, és adtál neki, 
hosszú életet, örökké tartót. 

Pethő testvér és felesége, Margit néni szülei, a magyarországi pünkösdi ébredés korai éveiben, első gyermekük, Margit  születése után fiatalon tértek meg. Margitka után még 10 gyermekük született, akik közül csak négyen élték mrg a felnőtt kort. Gyermekeik a gyülekezetben nőttek fel, fiatalon énekléssel zenéléssel szolgáltak gyülekezetünkben. A fiatal Margit közösségünkben találta meg férjét, akivel vidékre költözött. Hat gyermekük született, akik közül egyet korán elvesztettek. Gyermekei édesapja hamar magára hagyta családját. 

Fiatalasszonyként nehéz időkben, embertpróbáló kihívások között, kemény munkával nevelte gyermekeit, de mindig hűséges maradt Istenéhez. Nehéz gyermekkor, gyötrelmes felnőtt kor után, békés derűs idősödő kor következett. Kis Lajos testvér személyében valódi segítővel. hűséges társsal ajándékozta meg Istenünk Miután férje az Úrhoz költözött élete alkonyán legkisebb gyermeke Sándor és családja mellett talált szerető gondoskodásra. Az Istent dicsőítő éneklés és zenélés az utolsó napokig végig kísérte életét. Kilencvennyolc éves korában, egy urvacsorai látogatás során 2019. január 7-én mobiltelefonnal készült ez a felvétel

Életének 100. évében, korunk járványa közvetítésével érkzett el hozzá a hazahívó üzenet. A halandó létet felváltotta az örökkévaló élet.
Szeretettel és hálaadással emlékezünk kedves  testvérünkre. Búcsúztatásáról ide kattintva olvashattok.

Bérczes LajosBérczes Lajos

 
Kategóriák: