A nyelvek titkos imája

Közösség és egyéni imaéletünk megújításában nem maradunk magunkra. A Szentháromság harmadik személye, a Szentlélek nagy segítségünk ebben a kommunikációban. Ne feledjétek testetek egy templom, a Szentlékek temploma (1Kor6,15).
Szentlélek-keresztségünkkor a szívünkből egy új, soha nem tanult nyelv fakad fel. Helyesen tesszük, ha sokat imádkozunk ezen, az Istentől ajándékozott nyelven, mert ilyenkor az Istenhez szólunk. 
Amikor földi nyelven imádkozunk előfordulhat, hogy befolyásolják szavainkat:

  • a környezetünkben lévő emberek (kik hallják), 
  • az érzelmi állapotunk (milyen a kedvünk), 
  • a fizikai állapotunk (mennyire vagyunk fáradtak),
  • hitünk mértéke.

Amikor nyelveken imádkozunk, akkor ez egy “vegytiszta” ima, nem emberekhez szólunk, ezért nagyon hatékony.Sokszor bajban vagyunk, hogyan fejezzük ki magunkat, hogyan mondjuk el Atyánknak a kéréseinket. Erőtlennek és gyengének érezzük minden szavunkat. A Szentlélek segít a mi erőtlenségünkön. Amikor nyelveken imádkozunk a Szentlélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal (Rm8,26). Ezen felül az ilyen fajta imádkozás közben épül, erősödik a belső emberünk (1Kor14,2).
A nyelveken szólás ma már nem egy elszigetelt jelenség a kereszténységben. A római katolikus egyházban 160 millió ember kapcsolódott be a karizmatikus megújulási mozgalomba. A globális pünkösdi felekezet létszáma 750 millió körüli. Ezen felül nincsenek pontos adataink a független karizmatikus gyülekezetek és az egyéb történelmi egyházakban nyelveken imádkozó keresztényekről. A statisztika világától visszatérve a földre, szeretnék buzdítani mindenkit, hogy imádkozzunk egyre többet a Szentlélek által. Használjunk ki minden időt! Autóvezetés közben, vasalás közben is lehet imádkozni ilyen módon.
Aki olvassa ezeket a sorokat, de még nem imádkozik nyelveken ne szomorodjon el. A kereszténységben nincs NB1-es és NB2-es megkülönböztetés a nyelveken szóló és nem szóló keresztények között. Ugyanakkor Isten adja mindenkinek a Szentlélek ajándékát, aki megtér és kéri tőle (Csel2,38). Ha szeretnél nagyobb mélységeket megtapasztalni a Szentlélek által, akkor be kell töltekezned vele. Szeretettel látunk alkalmainkon! Keress fel és imádkozni fogok veled, hogy betöltsön a Szentlélek. Az ima ingyenes, nem kell a gyülekezetünk tagsorába belépned, hogy Szentlélek-keresztséget nyerj. Annak is nagyon örülünk, ha megtapasztalod nálunk a Szentlélek megújítását és utána azon a helyen szolgálod az Urat, ahova elhívott és belső szobádban egy új nyelven magasztalhatod Őt.
Ha imakérésed van, kapcsolatot keresel hozzánk írhatsz is nekünk: http://agape.punkosdi.hu/kapcsolat

Mihály JánosMihály János
2016-04-22

 

Kategóriák: