Vízparti bibliakörös twistparty

Május utolsó hétvégéjét a Balaton partján, Balatonbogláron töltötték a nagycsoportos bibliakörösök. A közös együttlétnek hármas célja volt: oldott körülmények között tekintsék át a bibliaköri évben tanultakat, kicsit összeszokjanak, ismerjék meg egymást az azonos generációhoz tartozók, na és hadd kapcsolódjanak ki egy kicsit egy valószínűleg számukra is nehéz iskolai év után.
Az utazás nem volt egyszerű, hiszen folyik a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal felújítása, így a vonatos zötykölődést még egy autóbuszos átszállás is tarkította – nem csoda, hogy kicsit eltörődve érkeztek meg a gyerekek és az őket gardírozó Kázmér Anita a célállomásra. Szerencsére a házigazda D. Nagy Ibolya és férje számítottak erre, így üdítők, tízórai, gyümölcsök várták és frissítették az érkezőket. 

A jóleső pihenő után egy kis Balaton-parti séta következett, ahol a boglári kikötő megtekintése mellett még egy kis múzeum látogatás is belefért, szakértő kalauzolás mellett a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó történetét is megismerhették az egyre frissebbé váló fiatalok. A „kötelező” kulturálódás után következhetett az igazi szórakozás, a strandolás, a fürdés. Felnőttfejjel kicsit hidegnek tűnt a víz, de a gyerekeket csak egy percre zavarta, és nekik lett igazuk, mindenkit elkerült a megfázás.
A délután szenzációja a várdombi kirándulás volt, ahol a Gömbkilátóból nemcsak Balatonboglárt és a környék szomszédos településeit, de távcső segítségével az északi part vulkánikus hegyeit is szemügyre vehették a gyerekek Szigligettől Tihanyig. A felhőtlen szórakozás a Várdombon kiépült bobpálya meghódításával folytatódott és ért a csúcsára. Este grillparti biztosította, hogy továbbra is remek maradjon a hangulat. A vacsorát közösen készítették el a felnőttek és a gyerekek, az édességet pedig parázson sütött pillecukor jelentette, amit mindenki maga készített el. Fárasztó nap volt, jól esett a pihenés a Kis Szieszta panzióban, ahol önálló fürdőszobával rendelkező két három- és két kétágyas szoba várta a vendégeket.
Vasárnap közös reggelivel kezdődött a nap. Az étkezés után áhítattal folytatódott a délelőtt, majd játékos formában ismételték át a nagycsoportosok az ez évben a bibliakörben tanultakat. Rövid séta után az ebédet pizza parti keretében a Platán strand melletti GianPiero's Étteremben fogyasztotta el a csapat. És ha már ennyire közel volt a Balaton-part, ebéd után sem lehetett kihagyni a fürdést és a kedvelt strandsportot, a röplabdázást. De az élet rendje szerint előbb-utóbb minden jónak vége van, csomagolás után buszra szállt a gyerek különítmény, hogy többórás buszozás és vonatozás után estére mindenki szerencsésen hazaérjen. 
Jó buli volt. Ugye, Demsa Liza, Fábián Gergő, Kapai Bianka, Kapai Márk, Kubisch Lilla, Kubisch Lóri, Menich Johi, Temesi Nati?  

(Nézzétek meg a képgalériát is!)